X

Chcete hypotéku na družstevní byt?

Dostat šanci na vlastní bydlení je záležitost, která se rozhodně neodmítá. Avšak nikdy není zdarma. Proto je vše záležitostí peněz, které když chybí, tak situaci nejde nijak řešit. V případě družstevních bytů je to ještě složitější a banky na družstevní byty rády neslyší. Podpoří klienta pouze v případě, že bude ručit jinou nemovitostí, a to u mnoha klientů bývá obtížné.

Navíc, když máte záznam v registrech nebo nízké příjmy, tak vám peníze stejně nepůjčí. A i v takových případech nastupují nebankovní společnosti, u kterých je možná i hypotéka na družstevní byt.

Jedná se tedy o odkoupení podílu od bytového družstva a nejedná se o milionové částky jako to je u koupi bytu do osobního vlastnictví. Proto i výše hypotéky bude mnohem nižší, čím vás čeká i kratší doba splácení a nižší míra zadlužení.

Nebankovní společnosti navíc nemají tak přísné podmínky pro získání jako banky a podmínkou nejsou vysoké příjmy ani čistý registr dlužníků.

Dobu splatnosti si můžete rozložit rovněž na 20 až 30 let a vyřízení je rychlejší, než byste čekali. Už do 24 hodin budete znát odpověď a do několika málo dní budete mít peníze na svém účtu.

Co se vám bude líbit je také skutečnost, že většinou jde všechno vyřídit z pohodlí domova, tedy online. Stačí vyplnit online formulář, přiložit potřebné podklady a vaše žádost je okamžitě v rukou kompetentních osob, které vás budou co nejdříve kontaktovat.

Takže žádné zbytečné cestování, stres ani ztráta soukromí. Naprostá diskrétnost a důstojnost, protože vás nikdo nebude vidět do nějaké nebankovní společnosti vcházet. Takže jde všechno bez zbytečných peripetií a natahování.

Ale i když je získání takové hypotéky snadné, je potřebné být obezřetní a dobře prozkoumat co podepisujete. Rozhodně neplatit poplatky předem ani nepodepsat smlouvu, která je příliš předražená nebo byste podmínky nebyli schopni dodržet.

:
Related Post