Dostat šanci na vlastní bydlení je záležitost, která se rozhodně neodmítá. Avšak nikdy není zdarma. Proto je vše záležitostí peněz, které když chybí, tak situaci nejde nijak řešit. V případě družstevních bytů je to ještě složitější a banky na družstevní byty rády neslyší. Podpoří klienta pouze v případě, že bude ručit jinou nemovitostí, a to u mnoha klientů bývá obtížné.

Navíc, když máte záznam v registrech nebo nízké příjmy, tak vám peníze stejně nepůjčí. A i v takových případech nastupují nebankovní společnosti, u kterých je možná i hypotéka na družstevní byt.

Jedná se tedy o odkoupení podílu od bytového družstva a nejedná se o milionové částky jako to je u koupi bytu do osobního vlastnictví. Proto i výše hypotéky bude mnohem nižší, čím vás čeká i kratší doba splácení a nižší míra zadlužení.

Nebankovní společnosti navíc nemají tak přísné podmínky pro získání jako banky a podmínkou nejsou vysoké příjmy ani čistý registr dlužníků.

Dobu splatnosti si můžete rozložit rovněž na 20 až 30 let a vyřízení je rychlejší, než byste čekali. Už do 24 hodin budete znát odpověď a do několika málo dní budete mít peníze na svém účtu.

Co se vám bude líbit je také skutečnost, že většinou jde všechno vyřídit z pohodlí domova, tedy online. Stačí vyplnit online formulář, přiložit potřebné podklady a vaše žádost je okamžitě v rukou kompetentních osob, které vás budou co nejdříve kontaktovat.

Takže žádné zbytečné cestování, stres ani ztráta soukromí. Naprostá diskrétnost a důstojnost, protože vás nikdo nebude vidět do nějaké nebankovní společnosti vcházet. Takže jde všechno bez zbytečných peripetií a natahování.

Ale i když je získání takové hypotéky snadné, je potřebné být obezřetní a dobře prozkoumat co podepisujete. Rozhodně neplatit poplatky předem ani nepodepsat smlouvu, která je příliš předražená nebo byste podmínky nebyli schopni dodržet.